Noord - Sulawesi

noord_sulawesiIn deze bouwsteen kun je op een relaxte manier, genieten van prachtige natuur, mooie wandelingen, kennismaken met het Hoogland van de Minahasa en de bewoners en kun je zwemmen, snorkelen of duiken in twee van ‘s werelds mooiste onderwatergebieden: Bunaken en Bangka- eiland!

Lees meer

Tana Toraja

buffelkop
Het bergachtige Torajaland is het thuis van verschillende etnische groepen die samengebracht zijn onder de noemer Toraja. Toraja betekent ‘volk van de bergen’ of ‘volk uit het westen’. De Toraja noemen hun traditionele religie Aluk to Dolo, ‘riten van vroeger’ en leven strikt volgens het patroon dat door voorouders en goden is bepaald. Hieronder vallen indrukwekkende rituelen die gepaard gaan met het begraven van overledenen.

Lees meer

Zuid Sulawesi en Tana Toraja

zuid-sulawesiDeze Sulawesi reis laat je kennis maken met de bewoners aan de zuidkust, de Buginesen en de bewoners in het hoogland, de Toraja. In het zuiden kun je wandelen langs mooie rijstterassen bij Malino en zwemmen, snorkelen en genieten van het witte zandstrand bij Bira. Je kunt zien hoe de Buginesen hun wereldberoemde houten zeilschepen maken waarmee, ook nu nog, veel handel wordt gedreven. Onderweg naar het noorden maak je kennis met de nog vrij traditioneel levende Kajang en maak je een boottocht over het Tempemeer met de vele vogelsoorten.

Lees meer