Wandelreis Papua

papua_wandelreisPapua is een land met wel honderden culturen en evenveel talen (ca 280). Tijdens deze bijzondere reis door Papua, maak je kennis met de mensen rond het Sentani meer in het Noorden en met de Dani, de mensen uit de Baliemvallei.

Op het schilderachtige Sentani meer maak je een leuke boottocht waar je de huizen op palen van de lokale vissers kunt zien.

Op het eiland Asei kun je het proces bewonderen van het bewerken en beschilderen van boombast met natuurlijke ingrediënten.


In de Baliemvallei lopen de Dani mannen meestal nog in niets anders gekleed dan peniskokers en op het hoofd een verentooi en kralenketting van schelpen en botjes. De vrouwen zijn meestal nog gekleed in enkel rietenrokjes en een van boombast gevlochten tas om het hoofd..

Je loopt hier vier dagen door een prachtig gedeelte van de Baliemvallei waar het accent niet zo zeer ligt op de afstanden die je loopt, maar meer op deze interessante cultuur. Je wandelt door adembenemende landschappen en de ontmoeting met deze intrigerende en traditionele stammen van het hoogland wordt een ervaring om nooit te vergeten!


kaartje wandelreis PapuaOm nooit te vergeten:

  • boottocht Sentani meer
  • bezoek Asei-eiland
  • trekking door Baliemvallei
  • kennismaking met Dani