Papua

papuaTijdens deze zeer bijzondere reis maak je ondermeer kennis met de bijzondere inwoners van de Balimevallei in Papua, het vroegere Nieuw Guinea.
Bij aankomst in Jayapura/ Sentani maak je een leuke boottocht over het mooie meer van Sentani. De volgende dag maak je een spectaculaire vlucht naar Wamena, het centrum van de Baliemvallei.


Integenstelling tot de wandelreis verblijf je hier in een comfortabel resort, van waaruit je dagelijks een tocht en (korte) wandelingen maakt. Zo ga je diverse richtingen uit en ontdek je een groot deel van het gebied en de interessante Dani-cultuur.
De tocht begint in het zuidelijke deel van de Baliemvallei en de wandeling door traditionele dorpen en langs de imposante Baliemrivier is een paradijs voor fotografen. In Centraal Balliemvallei bezoek je de zoutwaterbronnen en ziet het proces van zoutwinning door traditionele Dani's en bezoek je een oude mummie.
In het noordelijk deel van de Baliemvallei bezoek je de beroemde Kotilogrot, bezoekt een kleurrijke markt en dorpen met traditionele huizen.
Temidden van clanleden kun je getuige zijn van het, op een oude traditionele wijze, bereiden van een maaltijd op een zgn "earth pit", een ervaring die je nog lang zal bijblijven.

 

kaartje bouwsteen PapuaOm nooit te vergeten:

  • excursie Sentani meer
  • natuur en wandelingen Baliemvallei
  • ontmoetingen met Dani
  • bijwonen varkens festival