Banda eilanden

view_from_Hollandia_fort_2Deze kleine, uit historisch oogpunt, fascinerende en schilderachtige eilandengroep van 10 kleine eilanden, de zo genoemde Specerij-eilanden, is de meest uitnodigende reisbestemming in de Molukkenarchipel. Tot op vandaag de dag heb je de eilanden echter nog nagenoeg voor jou alleen! Uniek en hoofdattractie zijn de prachtige snorkellocaties, met indrukwekkende drop-offs en veelkleurige koraaltuinen met ontelbare kleurrijke vissen.

Lees meer

Molukken

Alifuro_A2Tijdens deze unieke reis maak je kennis met een aantal eilanden van de Molukken.

Op Ambon maak je drie interessante excursiedagen waarbij je een indruk krijgt van de geschiedenis tussen Nederland en de Molukken. Je maakt een mooie fietstocht over het platteland, een wandeling naar de Sirimau berg en bezoekt een traditionele dansvoorstelling.

Op Saparua bezoek je o.a. het fort Duurstede, een pottenbakkersdorp, een klein museum en kun je heerlijk zwemmen en snorkelen.

Lees meer

Papua

papuaTijdens deze zeer bijzondere reis maak je ondermeer kennis met de bijzondere inwoners van de Balimevallei in Papua, het vroegere Nieuw Guinea.
Bij aankomst in Jayapura/ Sentani maak je een leuke boottocht over het mooie meer van Sentani. De volgende dag maak je een spectaculaire vlucht naar Wamena, het centrum van de Baliemvallei.

Lees meer

Wandelreis Papua

papua_wandelreisPapua is een land met wel honderden culturen en evenveel talen (ca 280). Tijdens deze bijzondere reis door Papua, maak je kennis met de mensen rond het Sentani meer in het Noorden en met de Dani, de mensen uit de Baliemvallei.

Op het schilderachtige Sentani meer maak je een leuke boottocht waar je de huizen op palen van de lokale vissers kunt zien.

Lees meer