Hoogtepunten Flores en Rinca

floresIn deze bijzondere bouwsteen maak je kennis met de hoogtepunten van Flores en Rinca. Je begint de reis echter op Bali, waar je de andere morgen op het vliegtuig stapt voor de vlucht naar Flores.

Omdat je hier dichtbij de Komodo-eilanden bent vaar je eerst naar het eiland Rinca dat deel uitmaakt van het Komodo National Park. Daar ga je onder begeleiding van een ranger, op zoek gaat naar het zeldzaamste reptiel ter wereld, de Komodo-varaan.

De reis door Flores voert je door een indrukwekkend landschap van ruige, nog altijd actieve vulkanen, langs prachtige rijstterrassen, bamboebossen en traditionele dorpen.

In Ruteng , het bergachtige gebied van de Mangarrai, maak je een mooie wandeling door prachtige rijstterassen. In Bajawa wandel je, aan de voet van de vulkaan Inerie, van dorp naar dorp door het gebied van de vrij traditioneel levende Ngadastam, met hun typische traditionele huizen en hun voorouderobjecten. In Riung ga je snorkelen bij mooie koraalriffen in het Nationale Park Pulau Tujuhbelas. Het gebied rond de Kelimutu vulkaan met de drie gekleurde kratermeren is erg bijzonder en geeft een surrealistische aanblik. Je reis eindigt aan de kust bij Maumere, waar je kunt zwemmen, snorkelen en uit kunt rusten van alle indrukken die je tijdens deze prachtig natuur- en cultuurreis hebt opgedaan.


kaartje_hoogtepunten_Rinca_en_FloresOm nooit te vergeten:

  • excursie/wandeling Rinca. Komdodovaranen!
  • wandeling bij Ruteng
  • excursie/wandeling traditionele dorpen, voorouderverering
  • snorkelen en zwemmen N.P Pulau Tujuh Belas
  • excursie/wandeling Kelimutu vulkaan