Duikreis Zuid Lombok

duikreis_zuid-lombok2De diversiteit van de onderwaterwereld in de baai van Sekotong op Lombok biedt ontspannen duiken en is boordevol macro leven. Het grote aantal duiklocaties op Lombok geeft je een goed overzicht over wat Indonesië je op dit punt te bieden heeft.

Lees meer

Hoogtepunten Flores en Rinca

floresIn deze bijzondere bouwsteen maak je kennis met de hoogtepunten van Flores en Rinca. Je begint de reis echter op Bali, waar je de andere morgen op het vliegtuig stapt voor de vlucht naar Flores.

Omdat je hier dichtbij de Komodo-eilanden bent vaar je eerst naar het eiland Rinca dat deel uitmaakt van het Komodo National Park. Daar ga je onder begeleiding van een ranger, op zoek gaat naar het zeldzaamste reptiel ter wereld, de Komodo-varaan.

Lees meer

Komodo en Rinca

komodo_rincaIn deze korte maar interessante reis vaar je naar de eilanden van het wereldberoemde Komodo National Park. Je maakt mooie wandelingen onder begeleiding van een ranger en je komt vast en zeker oog in oog te staan met het zeldzaamste reptiel ter wereld: de Komodovaraan. Je slaapt op een privé- boot in een eigen cabine met airco en een eenvoudige badkamer met douche en toilet. Een eigen kok vaart mee en onderweg krijg je de heerlijkste maaltijden voorgeschoteld.

Lees meer

Lombok Compleet

lombok_compleet
Een leuke Indonesie reis voor mensen die actief bezig willen zijn, veel willen zien, en ook willen genieten van lekker nietsdoen op een eilandje met hoge palmbomen, een wit strand en een helderblauwe zee; een bounty-eilandje uit een reclame folder.

Je gaat een mooie fietstocht maken naar Pura Lingsar, een tempel waar aspecten uit de islam en het Hindoeïsme, broederlijk samengaan.

Lees meer

Lombok Traditioneel

lombokTijdens deze reis Lombok Traditioneel krijg je een goede indruk van het eiland Lombok. Niet alleen de cultuur staat centraal, maar zeker ook de hartelijke Sasak bevolking.

Je gaat een aantal bezienswaardigheden bekijken; ondermeer een Balinese Tempel, een grote Chinese begraafplaats, een kleurrijke markt en je brengt een bezoek aan traditionele Sakakdorpen van de oorspronkelijke bewoners van Lombok.

Lees meer

Sumba ongerept

sumbaHet culturele leven van Sumba, een eiland ten zuiden van Komodo en Flores, komt tot uiting in spectaculaire rituelen, reusachtige megalithische graven, ongewone spitse huizen en prachtige ikats. Wat cultuur betreft is dit eiland één van de interessantste van Oost Indonesië en vreemd genoeg; je zult hier maar weinig toeristen tegen komen.

Lees meer

Sumbawa en Komodo ongerept

sumbawa_komodoHet reizen over Sumbawa gaat van west naar oost, of omgekeerd, om de eenvoudige reden dat er geen andere weg is.

Het eiland is ruig en bergachtig en de kustlijn is zeer grillig. Deze bestaat uit kapen, schiereilanden en diep ingesneden baaien. Het eiland heeft altijd vulkanische activiteit gehad, maar de grootste, meest dramatische uitbarsting was die van de Gunung Tambora in 1815.

Lees meer

Wandelreis: Lombok te Voet

lombok_voetHet eiland Lombok is algemeen bekend om de mooie stranden, maar het heeft veel meer te bieden; je kunt hier namelijk prachtige wandelingen maken.

Tijdens het wandelen over Lombok, kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking en de traditionele Sasakcultuur die vooral in het noorden nog de oude Wetu Telu godsdienst aanhangt.

De meeste wandelingen op Lombok hebben we in samenwerking met onze agent ter plekke, zelf uitgezet en dit betekent dat je weinig andere toeristen zult tegenkomen.

Lees meer